Kaka:
200g morötter
150g smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
rivet skal och saft av 1/2 apelsin
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
Glasyr:
200g philadelphiaost
1,5 dl florsocker
(skal av 1/2 apelsin)
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform,
ca 24 cm i diameter.
Skala och grovriv morötterna.
Smält fettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt morötter, apelsinskal, pressad apelsin och fettet.
Rör ner mjölet blandat med bakpulver och kanel.
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter.
Låt kakan svalna lite innan den stjälps upp.
Rör färskosten mjuk med elvisp och rör i lite florsocker i taget
till en slät kräm.
Bred den över den kalla kakan och gör gärna mönster med en gaffel.
Garnera med rivet apelsinskal. Kakan går bra att frysa, också med glasyr.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar