4 dl ris
1 kyckling delad i mindre bitar (skinnet måste vara kvar)
1 gul lök i ca fyra delar
ev 1 grön paprika i bitar
1 msk salt
1 msk curry
2 kryddmått ingefära
6 dl vatten
Lägg lergrytan i vatten minst en timme så att den blir genomfuktad (gärna sedan morgonen).
Lägg ris, kyckling, lök och kryddor i lergrytan.
Häll över vattnet.
Ställ grytan i kall ugn och slå igång den på 250 grader.
Låt stå i ca 1,5 timmar.
Det är viktigt att skinnet är med i grytan för annars blir det torrt.
Jag brukar stycka kycklingen, skära upp löken, mäta upp riset och kryddorna och lägga lergrytan i blöt redan på morgonen. Då är det bara att hälla ihop ingredienserna och ställa in grytan i ugnen när jag kommer hem efter jobbet. Det tar ungefär en minut och sedan kan man gå ut och hitta på något kul medan grytan lagar sig klar. När man kommer in och ska äta känns det som att någon annan lagat maten.
Om man inte orkar stycka kyckling går det lika bra med färdigstyckade bitar om bara skinnet sitter kvar.
Tillagningstid: Ca 15 minuter + 1,5 timme i ugn + blötläggningstid för grytan 1 timme.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar