torsdag 30 oktober 2008

Bakmaskinbröd

Lägg ned följande ingredienser i degbunken nedskriven ordning:
5 dl kallt vatten (om vattnet inte är kallt blir brödet överjäst)
1 dl rågflingor
2 dl grovt rågmjöl (eller annat fullkornsmjöl, gärna dinkel)
0,5 dl linfrö
0,5 dl solrosfrö
0,5 dl olja
0,5- 1 msk sirap
7 dl fint mjöl (vetemjöl eller dinkel)
0,5-1 tsk salt
1,5 tsk torrjäst
Kör på normalprogram med mjuk skorpa
Låt svalna och mogna i bakduk minst några timmar. Annars blir brödet degigt.

Detta recept fungerar perfekt i vår AFK-bakmaskin.
Bakmaskinen har jag ställt i ett svalt förråd. Om den står i vanlig rumstemperatur så kan brödet bli överjäst, men då går det säkert bra om man minskar jästmängden lite grand.


Tillagningstid: ca 5 minuter + 3 timmar i bakmaskinen

Inga kommentarer: