torsdag 30 oktober 2008

Fisk i folie

En mycket lättlagad och god måltid. Morötter, tomat, purjolök och dill är gott att ha i, men om man inte har det hemma så är det gott utan också. Smöret eller grädden kan dock inte utelämnas, för då blir det bara torrt och platt och trist. Det går också att hälla på lite extra grädde direkt efter att man tagit fiskpaketet ur ugnen. Ibland orkar jag skala och skiva potatisen och lägga den också i paketet och det blir jättegott.

1 paket vit fisk, exempelvis Alaskan Pollock
ca 1/2 msk salt
2 morötter
1 tomat
ca en halv skivad purjolök
ca 1 msk smör eller knappt 1/2 dl vispgrädde
ca 1 msk dill.

Lägg fiskblocket (tinat eller otinat) på ett ark aluminiumfolie i en långpanna.
Strö över salt.
Lägg över skivade morötter, skivad tomat, skivad purjolök och dill.
Lägg smöret eller grädden överst.
Vik ihop folien till ett paket.
Ställ in i ugnen i 175 graders värme ca 20-40 minuter beroende på om fisken är tinad eller inte.
Börja koka potatis så är allt klart samtidigt.

Tillagningstid: ca 10 minuter + ca 30 minuter i ugn/kastrull

Inga kommentarer: